Реалізація системи пожежної сигналізації починається з технічного завдання, в якому вказується: призначення об'єкта замовника, призначення приміщень, площа загальна, площа приміщень, наявність застельового простору (підвісні або натяжні стелі), планування (будівельні або архітектурні), можлива кількість людей постійно і тимчасово перебуваючих в приміщеннях. Цих даних достатньо для виконання проекту пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу.

Також передбачається документація з покажчиками шляхів евакуації (позначення напрямку і шляхів евакуації). Оповіщення про пожежу може бути світлозвуковим або мовним зі світловими оповещателями. Далі, за потребою, яку визначають нормативні акти, проходиться зовнішня незалежна експертиза проектної документації сертифікованим фахівцем. При видачі негативною експертизи проводиться усунення зауважень проектною організацією, при видачі позитивної експертизи можна переходити до етапу монтажу.

Монтаж здійснюється ліцензованою організацією без відхилень від проектної документації. Після закінчення робіт з монтажу пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу, а також покажчиків напрямку і шляхів евакуації проводиться, в разі потреби, яку визначають нормативні акти, інспектування об'єкта сертифікованим фахівцем. Результат робіт інспектування: видача протоколу та акта інспектування з позитивною оцінкою роботи всіх систем пожежної безпеки. У разі негативної оцінки - проводитися усунення зауважень і процедура повторюється.

Результат: проект пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу з експертизою, сама змонтована система з актом інспектування про працездатність систем пожежної безпеки.

Фахівці «Центр спеціальних робіт» виконають усі зазначені етапи: проект системи пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу, експертизу проекту пожежної безпеки, монтаж установки системи пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу, інспектування системи пожежної безпеки.