Характеристики домофонівв

Домофон в загальному випадку складається з двох окремих блоків:

Зовнішній блок - панель виклику, яка складається з кнопки виклику, переговорного пристрою і камери. За допомогою панелі можна здійснювати виклик користувача всередині приміщення. Існують одноабонентські і багатоабонентські панелі виклику. Важливою частиною панелі є її корпус, а саме міцність матеріалу з якого він складається, адже стійкість до пошкоджень є одним з ключовим моментом використання домофонів в системах контролю доступу.

Внутрішній блок - сам відеореєстратор, що складається з трубки (або без трубки моделі типу вільні руки), монітора і блоку управління замком на дверях. За допомогою цього пристрою і відбувається зв'язок з людиною, яка прийшла до Вас. Крім цього все більша кількість моеделй домофона мають пам'ять для запису прийшов до Вас відвідувача.

Як ми вже згадали, домофони бувають як індивідуальні (для приватного сектора або одного офісу), так і для багатоквартирних систем. Також існує можливість підключення додаткової камери для кращого огляду або камери-відеоглазка. Тип екрану не грає велику роль, однак варто вибрати такий щоб можна було розгледіти абонента. Бувають кольорові, чорно-білі, з різними діагоналями і побудовані на основі різних технологій (ЕПТ, TFT).

Крім того є кілька варіантів побудови аудіосистеми домофона: найпопулярніша і проста - трубка як у звичайних телефонних апаратів, а складна і сучасна - бездротова система, яка дозволяє здійснювати зв'язок використовуючи гучномовець або бездротову трубку.

В останні роки технічні можливості домофонів значно розширилися, так наприклад, можна використовувати вбудований автоматичний дзвінок по телефонній лінії. Дана технологія дозволяє переадресовувати дзвінок з домофону на стаціонарні або мобільні телефони власників.

Зверніться до професіоналів за порадою і вибором, а також замовте монтаж обладнання і Ви досягнете кращого результату при розумних витратах.

Джерело: Центр спеціальних робіт, м Одеса