Від грозового розряду загоряються іноді тільки будинки і будівлі не обладнані захистом від блискавки. З метою попередження такої можливості радимо вам витратитися на такі пристрої, як блискавкозахист та заземлення, так як розряд блискавки може досягати декількох десятків тисяч вольт, що може привести до значних пошкоджень майна і смертельних випадків. До того ж розряд відбувається у вигляді іскри, яка здатна підпалити легкозаймисті матеріали.

Вам необхідно придбати системи блискавкозахисту - це група пристосувань для забезпечення безпеки будівлі і людей при прямому ударі блискавки в будинок, за рахунок її перехоплення і відводу блискавичних струмів в землю через заземлення. Система блискавкозахисту складається з трьох елементів - приймача блискавок, провідника струму і заземлювача.

Блискавкоприймач сприймає прямий удар блискавки і повинен витримувати великі теплові та динамічні навантаження, щоб встояти і не розплавитися. Його розміщують на найвищій точці даху у вертикальному положенні. Струмовідвід виготовляють з оцинкованої круглого сталевого дроту діаметром не менше 8 мм.

Заземлювач служить для відводу струму в грунт, тому електричний опір матеріалу, з якого він виготовлений, повинна мати мінімальне значення. Розташовувати заземлитель слід таким чином, щоб відстань від нього до ганку і пішохідних доріжок було не менше 3 метрів.

І останній штрих в системах захисту від блискавок - це захист від вторинних ознак блискавки, потужних імпульсів здатних пошкодити будь-яку електроніку і споживачів струму не захищених сухим трансформатором. Пристрій захисту від імпульсних перенапруг (ПЗІП) - встановлюється на вводі в будинок (у вступному щиті), поверховому щиті (проміжному), перед кінцевими споживачами (1, 2, 3 класу захисту).

Придбати якісну систему захисту від блискавок, а також замовити її монтаж ви можете на сайті компанії «Центр спеціальних робіт». Кваліфіковані фахівці виконають весь спектр необхідних розрахунків, проектних, монтажних робіт в найкоротші терміни.